FLIP Z DVEMA SKUPINAMA NA SVETOVNI GYMNAESTRADI V AVSTRIJI

FLIP Z DVEMA SKUPINAMA NA SVETOVNI GYMNAESTRADI V AVSTRIJI

Plesno akrobatska skupina Flip iz Pirana je zastopala Gimnastično zvezo in Slovenijo na svetovni Gymnaestradi 2019 v Avstriji. Pod vodstvom Stasje Mehora, Gine Gržinič in Danimirja Aziroviča je nastopilo 58 akrobatk in akrobatov ter plesalcev -članov selekcije ŠK Flip in članic Flipove senior skupine. Festival, ki se vsaka štiri leta odvija v različnih krajih po svetu, je tudi letos v Dornbirn privabil preko 20.000 akrobatov in plesalcev starih od 12 pa preko 90 let iz 60-tih držav. Kako velike so lahko nastopajoče skupine pa lahko predstavi podatek, da je iz Švice prišlo na nastop na velikem stadionu 3.800 članov različnih klubov.


Flipovska selekcija je bila izredno uspešna predvsem na zadnjem izmed šestih nastopov, ko je pred napolnjeno dvorano brezhibno predstavila koreografijo Aladin in tako navdušila gledalce v prepolni dvorani, da so jih pozdravili z bučnim aplavzom in stoječimi ovacijami.


Ob vrnitvi v domovino pa so se predvsem izkazali starši, ki so Flipovcem pripravili veliko presenečenje. V Kopru so, v novi najeti športni dvorani, ki jo bo Flip pričel uporabljati v začetku šolskega leta, uredili prostore s prostovoljnim delom in pripravili za obe skupini veličasten sprejem.
SM

Ta spletna stran uporabljaja piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje. Uporabo piškotkov sprejmete s pritiskom na gumb